1

New Yorks hampmarknad fick en enorm boost på onsdagen av statliga tillsynsmyndigheter.

New York State Department of Health and Agriculture and Markets tillkännagav att statens innehavare av medicinsk cannabislicens kommer att kunna använda hampa och hampextrakt som produceras under statens Hamp Agricultural Research Pilot Program för att “producera cannabidiol (CBD) och andra cannabinoider för godkänd medicinsk marijuana-produkter. ” Den föreslagna förordningen publicerades i statsregistret på onsdagen.

Vad detta i praktiken betyder är att New Yorks hampindustri kan få sina produkter via licensierade medicinska cannabisföretag i händerna på statens 109 583 certifierade patienter.

Sedan statens hampa-program bildades 2015 har staten “vidtagit flera åtgärder för att hjälpa hampaindustrin att växa i New York”, enligt tillkännagivandet, inklusive skapandet av ett forskningsprogram som syftar till att “stödja ekonomiska utvecklingsmöjligheter för hampa företag. ” Staten lyfte också ett tak på hur många enheter som kunde odla och undersöka hampa.

”Denna nya förordning kommer att ge våra forskningspartners en annan marknad för sina produkter. Vi stöder den fortsatta tillväxten av denna framväxande industri, som har öppnat dörren för nya möjligheter i New Yorks jordbruksindustri, liksom många andra sektorer, säger New York Department of Agriculture and Markets Commissioner Richard Ball i ett uttalande.

Vireo Health är både en registrerad operatör eller en licensinnehavare för medicinsk cannabis i New York och en hamplicensinnehavare. Ari Hoffnung, verkställande direktör för Vireo Health i New York, sa till Cannabis Wire att företaget är “mycket upphetsat över detta lagförslag.”

“Det är en fantastisk dag för patienter”, sa Hoffnung. ”Detta förslag har potential att göra medicinska marijuanaprodukter mer överkomliga för patienter. Och i grund och botten kommer förmågan att använda CBD-extrakt som härrör från industriell hampa i våra medicinska marijuanaprodukter att hjälpa oss att minska tillverkningskostnaderna för tillverkning av medicinska marijuana-produkter. Och det skulle ge oss möjlighet att vidarebefordra besparingarna till kunderna. ”

State Department of Ag uppskattar att dess forskningspartners nu får odla nästan 20 000 hektar hampa “för användning i spannmåls-, fiber- och CBD-produkter.”

Statliga lagstiftare uppvaktade det kanadensiska företaget Canopy Growth, ett av världens största och högst värderade cannabisföretag, och övertygade Canopy att inrätta sitt amerikanska hampkvarter i New York. Canopy håller också på att förvärva Acreage Holdings, en multistatoperatör som också innehar en av tio medicinska cannabislicenser i New York, vilket innebär att Acreage nu kan köpa sina hampabaserade cannabinoider från Canopy, om företaget väljer att göra det.

Cannabis Wire rapporterade från Broome County i slutet av juli dagen att Canopy Growth avslöjade sin “hamp industripark”, där New Yorks senator Chuck Schumer betonade den ekonomiska motorn som hampa kan vara för statens jordbrukare.

“Idag är en vändpunkt för Southern Tier”, sa Schumer. ”Vi firar inte bara en jobbskapande, ekonomisk skakande investering i Broome County, men vi firar påbörjandet av arbetet med New Yorks allra första hampindustripark.

“Southern Tier är på god väg att bli Silicon Valley för industriell hampa,” sade Schumer.

Statens församlingsmedlem i New York Donna Lupardo, som hjälpte till att klara New Yorks lagstiftning om hampalagisering 2014, berättade för Cannabis Wire, ”Hampaxtraktodlare kommer nu att få en utökad marknadsplats med ytterligare en kundbas,” och tillade att hon ”alltid velat se en mer integrerad cannabismarknad för våra hampabönder. Att förstöra perfekt bra växter som testar för högt i THC var ingen mening när vi har ett medicinskt program som kan använda dem. ”

Statssenator Liz Krueger, en långvarig förkämpe för cannabislagsreform i New York, sa till Cannabis Wire, ”Eftersom vi nu tillåter både medicinsk cannabisanvändning och hampodling i staten New York, är det vettigt att låta dessa två saker kombineras, så länge produkten är säker. Forskning visar verkligt löfte från att kombinera cannabis- och hampaprodukter. Fler alternativ kommer bara att förbättra tillgången och resultaten för medicinska cannabispatienter, och expanderande marknader är bra för New Yorks bönder. ”

1 Comment

  1. That is really attention-grabbing, You are a very professional blogger.

    I’ve joined your feed and sit up for seeking extra of your excellent post.

    Additionally, I have shared your site in my social networks

Leave a Comment

Your email address will not be published.

0

TOP

X
Open chat