0

Vitamin E-acetat, som ibland används som ett förtjockningsmedel i vape-produkter, framträder som en potentiell “skyldig” till vape-relaterade lungsjukdomar som har drabbat alla stater utom en, enligt de senaste federala och statliga undersökningarna. Och de uppgifter som hittills har undersökts, enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC), “pekar på en mycket större risk förknippad med THC-innehållande produkter som förvärvas från informella källor i motsats till licensierade.”

CDC släppte dessa “genombrott” -resultat och ett antal uppdateringar på fredagen. Från och med den 5 november har 2051 personer som bor i 49 stater blivit sjuka och 39 dödsfall har rapporterats i 24 stater, enligt CDC. CDC rapporterar också att från och med den 15 oktober sa 86% av personer med vape-relaterade lungsjukdomar att de använde en THC-vape de tre månaderna innan de blev sjuka.

Några tidiga undersökningsresultat släpptes som visade att av 29 testade lungvätskeprover från patienter detekterades vitamin E-acetat i varje enskilt. Av dessa patienter var 21 män och medelåldern var 23, “vilket överensstämmer med kön och åldersmönster hos EVALI-patienter som rapporterats till CDC hittills.” (EVALI står för “e-cigarett, eller vaping, produktanvändning i samband med lungskada.) Två av dessa patienter dog, en CDC-sjukdoms- och mortalitetsrapport som publicerades på fredagen noterade.

“Dessa resultat ger direkta bevis för vitamin E-acetat vid det primära skadetillståndet i lungorna, och proverna återspeglar patienter från stater över hela landet”, sade CDC: s chefsdirektör Anne Schuchat under en telebriefing med reportrar fredag ​​morgon.

Medan vitamin E-acetat inte är känt för att vara skadligt när det sväljs som ett tillskott eller gnuggas på huden som ett aktuellt, “tidigare icke-CDC-forskning tyder på att när E-vitaminacetat inhaleras kan det störa normal lungfunktion,” Sa Schuchat.

De tidiga CDC-resultaten ”förlitar sig” på samarbete och input från CDC-forskare som arbetar nära epidemiologer, kliniker och folkhälsotjänstemän över hela landet.

”Det är viktigt att notera att dessa resultat inte utesluter andra möjliga föreningar eller ingredienser som kan orsaka dessa lungskador. Det kan finnas mer än en orsak till utbrottet. Men de hjälper oss att bättre förstå de potentiella föreningarna eller ingredienserna som kan bidra till orsaken till EVALI, säger Schuchat.

Eftersom de tidiga resultaten fortfarande visar att majoriteten av vapen innehåller THC, förstärker resultaten tidigare CDC-rekommendationer att människor avstår från att använda THC-vape-produkter, “särskilt från informella källor som vänner eller familj, online-återförsäljare eller den olagliga marknaden,” Schuchat sade och betonade att tills förhållandet mellan vitamin E-acetat och lunghälsa är bättre förstått, borde inget vitamin E-acetat läggas till några vape-produkter.

Och medan vitamin E-acetat “upptäcktes universellt” i dessa 29 lungprover, “behövs ytterligare studier för att fastställa om det finns en orsakssamband mellan exponeringen och EVALI, och det kan vara att det finns mer än en orsak till utbrottet, ”Sade Schuchat.

Cannabis Wire frågade CDC om obduktioner hade genomförts på någon av de 39 personer som har dött.

”CDC har för närvarande ingen information att släppa angående obduktioner, men vi kommer att göra en kommande rapport som tittar på obduktionsvävnadsfynden”, berättade Karen Hunter, senior pressansvarig för CDC till Cannabis Wire. CDC har ännu inte ett beräknat publiceringsdatum för dessa resultat.

Under en fråga- och svarperiod frågade en Boston Globe-reporter om cannabisprodukter som innehåller vitamin E-acetat såldes av statligt licensierade apotek.

Schuchat svarade genom att karaktärisera lapptäcken av statliga lagar och sa att statliga tillsynsmyndigheter “fastställer sina egna reglerande åtgärder vad gäller vad som behöver göras, vilka ingredienser som är tillåtna eller vilken dokumentation om kvaliteten på produktion, distribution och hantering har gjorts.”

”Det är möjligt att vitamin E-acetat kan ingå i apoteksförsäljade produkter i ett eller annat tillstånd. Och det är möjligt att det är där avsiktligt, möjligt att det är där oavsiktligt. Jag tror att de statliga tillsynsmyndigheterna tittar på sina regler just nu mot bakgrund av det pågående utbrottet, säger Schuchat.

Rapporter kan ändå bekräftas att vissa lungsjukdomar kan kopplas till statligt licensierade butiker. ”Det finns viss anekdotisk information just nu om individer som bara rapporterar att få produkter från licensierade apotek. Och exakt vad dessa produkter är, och om de var så märkta eller som förväntat att de skulle produceras, är oklart, säger Schuchat. ”Kan det finnas någon infiltration av det licensierade produktdistributionssystemet när det gäller att vissa leverantörer avsiktligt eller oavsiktligt har problematiska ingredienser? Jag tror att det är möjligt. Men majoriteten av det vi ser just nu pekar på de informella källorna. ”

Jennifer Layden, medicinsk chef och statlig epidemiolog från Illinois Department of Public Health tillade: “I Illinois har vi inte haft fall associerade med vårt medicinska marijuana-program.”

Layden delade resultaten av en offentlig onlineundersökning bland 4.631 vuxna i Illinois som fann att 94% använde nikotininnehållande produkter, jämfört med 21% THC-produkter. IDPH tog gruppen av deltagare i undersökningen som sa att de använde THC-produkter men inte hade EVALI och jämförde dem med EVALI-patienter i samma åldersgrupp. Viktiga resultat framkom.

EVALI-patienter var ungefär två gånger mer benägna att rapportera exklusiv användning av THC-innehållande produkter jämfört med respondenterna, och en ”högre andel” av EVALI-patienter än deltagare i undersökningen sa att de använde THC-produkter mer än 5 gånger dagligen.

“EVALI-patientfall var ungefär 9 gånger mer benägna att få THC-innehållande produkter från informella källor, såsom en återförsäljare utanför gatan eller från en vän, jämfört med respondenterna”, sade Layden.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

0

TOP

X
Open chat