0

Att flyga inom Kanada med cannabis strider inte mot reglerna – men det kanske inte är det smartaste beslutet, enligt en invandringsadvokat.

Frågan uppstod den här veckan när ett inrikesflyg från Air Canada från Toronto till Vancouver leds till Seattle. Vissa passagerare på flygningen väckte enligt uppgift farhågor om huruvida de skulle bestraffas för att ha transporterat anläggningen, även om det är lagligt i Kanada.

Les Saunders, en amerikansk immigrationsadvokat, säger att resenärer kanske vill lämna sina cannabisprodukter hemma, även om de reser inom Kanada.

“Det spelar med eld”, sa han. ”Kanadensare måste vara försiktiga när de är på flyg fram och tillbaka över Kanada. Jag skulle inte bära något av det där om jag var kanadensare som reser med flygplan. ”

Saunders säger att konsekvensen av att amerikanska tullar hittar din cannabis kan vara ett förbud för livet från landet, även om du inte var tänkt att komma in i USA eller är i en stat som har legaliserat cannabis, som staten Washington, eftersom cannabis fortfarande är ett kontrollerat ämne federalt.

Berättelsen fortsätter under annonsen

“Det är en livstidsbombare”, sa han.

Saunders säger att han ser liknande fall hela tiden när kanadensare av misstag går in i USA med bil.

Cannabis och gränsöverskridande resor Frågor och svar

I dessa fall får de vad som kallas en “nolltoleransböter”, vilket är cirka 500 dollar, enligt Saunders, och gränsagenten kommer att anse personen otillåten eftersom de hittades i besittning av ett kontrollerat ämne.

Det är för närvarande lagligt för vuxna att transportera upp till 30 gram cannabis i Kanada, men olagligt att korsa gränsen med cannabisprodukter.

Cannabisprodukter blir redan mer allmänt förekommande eftersom olika demografier ger dem ett försök – Saunders säger att äldre börjar använda den för att behandla artrit – och kommer att bli mer varierade när matvaror och lotioner träffade kanadensiska butikshyllor i december.

Ett alternativ för flygresande som oväntat befinner sig över gränsen till cannabis är att bli av med stashen på planet, enligt Saunders, men han är inte säker på att flygbolagen kan tillåta människor att göra det.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

0

TOP

X
Open chat